×

Оновлення сайту на Drupal 7 і Drupal 8 до останньої версії Drupal 9

З виходом Drupal 9 влітку минулого року і завершенням життя Drupal 7 і Drupal 8 в 2021 році, виникає важливе питання: чи слід чекати і відразу перейти на Drupal 9 або почати перехід на Drupal 8 вже зараз.

Як би там не було, але варто почати приймати рішення, щоб бути готовими до нової версії Drupal, замість того, щоб роздумувати над тим, чому потрібно переходити на Drupal 9 Після всіх етапів.
цей блог відповість на всі ваші запитання і дозволить бути в курсі останньої версії Друпал.

Причини переходу на Drupal 9

З наближенням випуску Drupal 9 розробники будуть все менше і менше приділяти уваги наданню ресурсів для Drupal 7. Простіше кажучи, буде багато внесених модулів і тем, які залишаться без підтримки, за винятком недавно виявлених лазівок в системі безпеки, які безпосередньо призведуть до відмови від завантажуваних випусків цих проектів.

Ось кілька питань, які вам потрібно задати собі, перш ніж розглядати можливість переходу на Drupal 9:

Чи є у вашому бізнесі сезонність?

Для непосвячених сезонність або сезонний спред означає, що трейдери можуть отримати вигоду з сезонних коливань, укладаючи короткочасні і довгострокові контракти одночасно на одному і тому ж або пов'язаному товарному ринку. Спред відноситься до різниці між вартістю цих цінних паперів. Отримання вигоди від спредів, коли вони слідують звичайним сезонним моделям, може бути розумним і надійним способом участі в майбутніх ринках.

Тепер, якщо ваш бізнес має сезонність, то вам, ймовірно, краще почекати Друпал 9. Таким чином, ви можете повністю звернути увагу на сезонні піки і отримати достатньо часу, щоб перейти на Drupal 9 поза сезоном

Якщо ви планували почати проект в 2021 році, то вам слід починати з 9-ї версії. Розробіть план, який роз'яснює, як обробляти уточнення сайту в Друпал 9, щоб уникнути модулів, які ніколи не отримували підтримку Drupal 8. За допомогою цього ви можете пропустити повторювані моменти і відразу перейти на нову платформу одним рухом.

Чи виникають у вас проблеми в Drupal 7?

Drupal 7 як і раніше має офіційну підтримку, і тому є кілька агентств і партнерів по системній інтеграції, які добре розбираються в роботі на платформі. Тим не менш, безсумнівно, існує безліч функцій і оновлень, які роблять перехід на версію 8 більш прийнятним. Отже, якщо у вас виникли будь-які проблеми з «сімкою», то Вам слід негайно перейти на восьму версію.

Одна з реальних проблем, з якими стикаються розроблені сайти Друпал 7, полягає в їх заплутаному редакторському досвіді, наприклад, однією з проблем була відсутність вбудованих редакторів WYSIWYG; редакторам було важко переглядати попередній перегляд перед тим, як публікувати контент Наживо. Таким чином, замість того, щоб розширювати можливості команд, це збільшило їх зусилля.

А ось 8-я версія включає в себе ключові поліпшення для управління версткою, включаючи безліч інших методів управління сторінками. Перехід на Drupal 8 буде краще зараз і надалі.

Функції, які ви втрачаєте в Drupal 7

Drupal 8 - це абсолютно нова CMS, яка включає в себе основні функції для всіх співробітників компанії.

Отже, якщо ви використовуєте Drupal 7 і у вас є FOMO для деяких дійсно важливих функцій, то Вам безумовно слід запланувати оновлення до восьмої або дев'ятої версії.

Крім того, Drupal 9 дуже схожий на "вісімку", за винятком видалення застарілого коду і оновлення сторонніх залежностей, що дозволить зберегти аналогічні функції:

  • Керування конфігурацією дозволяє розгортати конфігурацію між середовищами.
  • Розширення безпеки з одного до шести місяців.
  • HTML 5 змінює розмітку Drupal за замовчуванням відповідно до стандартів HTML5, включаючи нові семантичні елементи.
  • Функція компонування дозволяє розробникам сайтів інтуїтивно створювати сторінки, змінювати макети, додавати і переставляти блоки з попереднім переглядом в режимі реального часу.
  • Орієнтований на мобільні пристрої для відмінної роботи на смартфонах.
  • Багатомовні можливості, вбудовані в ядро Друпал.
  • Дозволяє авторам контенту і розробникам сайтів реалізовувати базові настройки з інтерфейсу свого сайту.
  • PHPUnit перетворює всі застарілі найпростіші тести в стандартну платформу тестування PHP.
  • Spark покращує можливості Drupal 8 для редакторів контенту за рахунок таких поліпшень, як редагування WYSIWYG, зручна для мобільних пристроїв панель інструментів і редагування на місці.

Який підхід слід використовувати для переходу на Drupal 9?

Drupal 7 довговічний і на даний момент має достатній термін придатності, щоб підтримувати ваш сайт в робочому стані завдяки постійній підтримці спільноти. Таким чином, якщо немає конкретного модуля, який може запропонувати тільки Друпал 8, ви можете бути впевнені, що ваш сайт на Drupal 7 буде залишатися активним до кінця його терміну служби. Крім того, перебування на 7-й версії може дати вам деякий час для забезпечення фінансування та залучення всіх зацікавлених сторін на одній сторінці для майбутнього оновлення.

Однак це нелегко. Відкладання потенційних проблем шляхом переходу на оновлення до 8-ї версії не усуне проблеми; насправді, Друпал 9 як і раніше зажадає такого ж рівня доопрацювання та інвестицій. А тим часом оновлення Drupal 7 триватимуть, наприклад, буде потрібно більш оновлена версія PHP. З додаванням до перебудови Drupal 9 буде пов'язано більше витрат на технічне обслуговування.

Перехід на Drupal 9 з Drupal 7 дає ряд переваг:

  • Оновіть Drupal з 7 до 8 до 9.
    інший варіант, який можна розглянути, - це слідувати "прямій лінії", тобтопереходити з Drupal 7 на 8 на 9 , замість того, щоб намагатися повністю пропустити версію 8.
  • Крім того, вкрай важливо враховувати унікальну особливість D9 - він розроблений для забезпечення зворотної сумісності. Це вказує на те, що на відміну від переходу з Drupal 7 на Drupal 8, набагато простіше перейти з Drupal 8 на версію 9.
  • Підприємства вже створюють сайти Друпал 8, які будуть сумісні з Drupal 9, усуваючи застарілі API і постійно проводячи тести для перевірки. Ці сайти можна буде оновлювати, як і регулярне щоквартальне оновлення.
  • Таким чином, ви можете оновити свої модулі D7 до D8 за допомогою таких модулів, як модуль оновлення Drupal, перенести вміст і код веб-сайту на Drupal 8, перевіривши наявність модулів 8-ї версії через модуль статусу оновлення, і, нарешті, перейти на Drupal 9.
    оновлення з останньої версії Drupal 8 до Drupal 9 очевидно.

З чого почати оновлення Drupal?

Хоча Drupal 9 тільки почав свій шлях, і ще не має достатньої кількість модулів, прийшов час адмініструвати і вдосконалювати ваш сайт на «дев'ятку». Рекомендується застосовувати поетапний підхід замість того, щоб зосереджуватися на оптовій перебудові. Ось деякі фактори, які слід враховувати під час просування:

Аналіз стратегії веб-сайту

Припускаючи, що ваш сайт був побудований (або перероблений) не більше 5 років тому, вкрай важливо враховувати бізнес-цілі і поточну бізнес-стратегію. Чи змінилися ваші цілі? Як і раніше ваш сайт допомагає вам у досягненні вашої кінцевої мети?
Перегляньте свою стратегію, щоб включити зміни і направити їх на правильний шлях до успіху.

Зміст аудиту

Управління величезним контентом на сайті, особливо коли є кілька авторів і редакторів, лінія управління стає розмитою. Переконайтеся, що ви продовжуєте архівувати або своєчасно видаляти непотрібний контент. Оцініть його з точки зору вашого авторитету і чітко визначеної стратегії.

Оцініть SEO

Крім відстеження ключових слів, переконайтеся, що ваш для SEO вміст орієнтований на мобільні пристрої, структури URL-адрес мають сенс, а існуючі схеми правильно використовуються для ілюстрації вмісту сторінки.

Якість коду

Кодекс аудиту повинен засвідчувати, що:

  • Стандарти коду дотримуються відповідно до вимог Drupal.
    Код повинен бути добре структурований і легко розширюватися.
    Належна документація існує.
    Код можна використовувати повторно, наскільки це можливо для майбутніх проектів.
  • Оптимізація інтерфейсу користувача.
    Перевірте, чи має сенс користувальницький інтерфейс і потік, крім запуску тесту зручності використання ваших інтерактивних функцій. Використовуйте Google Analytics і Google Tag Manager, щоб бачити поведінку користувачів сайту, а після відповідним чином приймати рішення по налаштуванню.
  • Активне технічне обслуговування.
    переконайтеся, що внесені вами модулі активно підтримуються, щоб вони працювали точно, і в разі, якщо ви вважаєте за необхідне замінити модулі шляхом оновлення, виконайте необхідні дії.
  • Оцініть нові можливості.
    Уважно вивчіть нові функції, пам'ятаючи про масштаби відповідно до вашої майбутньої перебудовою. З'ясуйте, чи може це почекати, чи це термінова необхідність?
  • Підключіть рекламу

Після всього зробленого вище, не забудьте підключити коди для відстеження від Google Ads і Facebook Business.

Коли слід оновити Друпал?

Підприємствам слід почати планувати своє оновлення до Drupal 9 без будь-яких подальших затримок. Однак він буде схожий на остаточний випуск "вісімки", з видаленням застарілого коду і оновленням залежностей сторонніх розробників. Оновлення до 8-ї версії в кінцевому підсумку полегшить перехід на 9-ю.

Підведення підсумків

Не знаєте, який підхід вибрати? Новачкам слід оцінити, чи принесе їм оновлення користь в найближчій перспективі чи ні. Вам потрібно зібрати більше інформації про Drupal для оновлення на більш останню версію, перевірити сайт за допомогою нашого контрольного списку? Якщо є питання і непорозуміння як краще оновити Drupal, радимо звернутися до фахівців.

Ми пропонуємо підтримку сайту на Drupal всіх версій і можемо допомогти вам розробити стратегію оновлення з Drupal 7 до Drupal 8 і Drupal 9.

Який би у вас не був Друпал ми готові запропонувати оновити його до дев'ятої версії, з нами буде швидше і простіше!

01Офіс в Києві
м. Киев, 02068
вул. Ахматової 9/18
02Офіс в Броварах
м. Бровари, 07405
вул. Чорновола 2-А
03Працюємо
Пн.-Пт. 9:00-18:00
Сб. 11-00 -16:00
×
Пропонуємо перейти на українську мову
Згоден?
Хочу, перейти на мовуНет, останусь на языке