×

Коли був створений перший у світі веб-банер?

До середини 90-х компанія HotWired вирішила «зробити гроші» зі свого вебсайту, в тозі і виник новий, на той час, формат реклами – банерна.

Перший інтернет банер

До середини 90-х компанія HotWired вирішила «зробити гроші» зі свого вебсайту, в тозі і виник новий, на той час, формат реклами – банерна. Перший банер, природно рекламного характеру, з'явився 25 жовтня 1994 року, який посилався на комерційний журнал Hotwired.

На банері була присутня наступна напис: «Did you ever clicked your mouse right here? You will!», що в перекладі на російську «Ви коли-небудь кликали тут мишкою? Зробіть це!».
Цікавість користувачів було нестримним , і люди кликали з даного банеру.
Це був простий статичний файл формату JPEG (JointPhotographicExpertsGroup) розміри якого були:- 468x 60 (ширина і висота) пікселів. Такий розмір банера отримав велику популярність і навіть зараз цей розмір вважається як стандартний розмір банера.

У рамках рекламної кампанії «першим у світі банером» Hotwired задіяв таких великих гравців, як MCI і Volvo. Вони отримували інтернет-рекламу додатково до традиційної. Часто клієнти не знали, що їх продукт позиціонується в Інтернеті.
Але більш важлива інформація не про банері, а частка кліків від кількості показів за нього, яка склала 78%! У сучасному інтернет-маркетингу цей результат може тільки снитися маркетологам! Але більше того, перший у світі беннер настільки привернув увагу користувачів, що ті навіть пересилали веб-сторінку з банером по e-mail зі словами, мовляв подивися на це.

01Офіс в Києві
м. Киев, 02068
вул. Ахматової 9/18
02Офіс в Броварах
м. Бровари, 07405
вул. Чорновола 2-А
03Працюємо
Пн.-Пт. 9:00-18:00
Сб. 11-00 -16:00
×
Пропонуємо перейти на українську мову
Згоден?
Хочу, перейти на мовуНет, останусь на языке